Uitspraken op bezwaar schrijven

Sinds eind 2020 verzorg ik samen met een fiscaal juriste de online training Uitspraken op bezwaar schrijven voor Metris Groep. Daar krijgen wij heel leuke reacties op van de bezwaarbehandelaars. Onder andere:

'De cursus heeft mij veel inzichten gegeven met betrekking tot het schrijven van teksten. Ik verwacht dat de kwaliteit van mijn uitspraken echt omhoog is gegaan na het afronden van de cursus, dank daarvoor!'

'Goede mix van taalvaardigheid en formele aspecten bij bezwaarbehandeling.'

'De cursus heeft mij nieuwe inzichten gegeven. Ik sta nu meer stil bij mijn woordkeuze en zinsopbouw. Dit komt de leesbaarheid van mijn brieven ten goede.'

Zakelijk schrijven (online)

Dag Marieke,

Al met al ben ik zeer positief over de training en de wijze waarop jij doceert en doseert. Nogmaals hartelijk dank voor de manier waarop jij de stof met ons hebt doorgenomen. Ook het voorstel om de tweede dag te splitsen kan ik enorm waarderen. Het heeft voor mij zeker bijgedragen aan het bevatten van de stof. De uitleg van de doorgenomen theorie kon beter bezinken en de "foefjes" zijn beter gedaald. Dat taal mooi is, was mij wel duidelijk. Ook wist ik dat de muziek de toon maakt en dat de inhoud van een lied aanspreekt of niet. Maar hoezeer techniek (indeling en meer weglaten dan toevoegen) daarbij ondersteunt is nog meer tot mij doorgedrongen. Nu zal het proces van loslaten van aangeleerde techniek (en mijn karakter) pas echt beginnen.

Zelfs in dit stukje tekst zie ik alweer heel wat alternatieven. Taal blijft mooi en levendig.

Dinie Ensing
(medewerker Team Vastgoed en Landbouw bij de Belastingdienst)
deelnemer aan de training Zakelijk schrijven van Metris Groep

Commercieel schrijven bij Medilex

Medilex is een geweldig mooie organisatie die al meer dan 30 jaar als onafhankelijke aanbieder nascholing verzorgt voor zorgprofessionals. Nadat ik voor Learnit op open inschrijving al aan de slag geweest was met één van de congresontwikkelaars, mocht ik in februari vier andere bijscholen in Commercieel en creatief schrijven. Een goed team, waarin ieder haar eigen deskundigheid en ervaring meebrengt en haar eigen thema's heeft voor cursussen en congressen. Vanzelfsprekend hoefden we niet van voren af aan te beginnen. Daarom zijn we twee dagen dicht op de Medilexpraktijk bezig geweest met: je (nog beter) richten op de doelgroep, lezersvragen, nieuwsgierig maken en concreet maken, volgorde, woordkeuze en nog veel meer.

Uit de evaluaties:

Inhoud van de training: Leuke training. Veel geleerd, heel praktisch voor onze organisatie en onze congressen. Leuke oefeningen. Daarnaast nam Marieke ruim de tijd voor alle vragen.
Trainer: Heel persoonlijk en Marieke dacht goed mee met onze onderwerpen en congressen. Dat heb ik heel erg gewaardeerd.
 
Inhoud van de training: inhoudelijk hele goede training, ik heb veel geleerd en we hebben veel kunnen oefenen. Ik vond het heel leuk dat Marieke echt de tijd heeft genomen om je stukken echt goed na te kijken zodat we dat konden bespreken tijdens de les.
Trainer: Ze heeft ontzettend veel kennis en weet veel over taal. Ze is enthousiast en vindt haar vak heel leuk, dat merk je echt.
 
Inhoud van de training: Omdat het een incompanytraining was, werd de inhoud aangepast aan onze behoeften. Dat vond ik erg prettig. Ik had al veel ervaring met schrijven, maar heb toch nuttige tips uit de cursus gehaald die ik zeker ga toepassen. Ook de opfriscursus spelling was prettig om te doen.
Trainer: Je kan merken dat Marieke veel ervaring heeft met taal en schrijven, de antwoorden op onze vragen werden steeds goed onderbouwd. Als trainer vond ik dat Marieke prettig werkte in overleg en een goed tempo aanhield in de oefeningen.

Heldere teksten schrijven - half jaar later

Hoi Marieke,

Het is alweer een tijdje geleden dat ik jouw cursus gevolgd heb, maar ik wil even laten weten dat ik er nog steeds plezier van heb! Schrijven blijft natuurlijk wel lastig, maar ik heb nu veel meer trucjes om mijn tekst goed te maken. Het aantal spelfouten is ook drastisch afgenomen (gelukkig maar). Ik spreek zelfs anderen aan op hun spelfouten!

Anja Boekenoogen
(werkzaam bij een internationaal advies- en ingenieursbureau)
deelnemer aan de training Heldere teksten schrijven van Learnit

Beleid maken, beleid schrijven

'Ik wil je laten weten dat ik erg veel aan de training gehad heb. Ik schrijf bewuster mijn zinnen. Ik haal dan ook regelmatig tekst weg, omdat het al eerder is geschreven of de zinsconstructie te lang of vreemd is (oké, deze zin is niet het goede voorbeeld). Daarnaast zit ik bijna dagelijks met mijn boekje een opbouw voor een tekst te maken. Ik gebruik de startnotitie nu voor al mijn nieuwe projecten. Het helpt mij om mijn gedachten te ordenen en een concept te schrijven.
Ik krijg goede feedback op mijn ingediende plan over de jeugdhotspots. Zowel inhoudelijk, als procesmatig als tekstueel. Dank daarvoor!!'

Marieke de Leeuw, beleidsadviseur Veiligheid, Risicogroepen, gemeente Rotterdam

(nog vier deelnemers aan de training Beleid maken, beleid schrijven van de Bestuursacademie, door de jaren heen)

  • Marieke is een ontzettend vaardige, enthousiaste en gedreven trainer. Geeft veel individuele aandacht en bruikbare tips. Ook fijn om daadwerkelijk elke keer feedback te mogen ontvangen. Nooit eerder meegemaakt , ontzettend dankbaar voor. Dank je wel!!

  • De cursus was goed voorbereid, telkens weer. De inhoud van de cursus is zowel theoretisch als praktisch. Een stevige theoretische ondergrond voor de praktijk. De cursus wordt erg enthousiast en humorvol gegeven. De aandacht voor de cursisten was erg groot. Het maken van huiswerk en de aandacht voor de ingeleverde stukken heeft voor mij een grote meerwaarde opgeleverd t.o.v. eerder gevolgde trainingen. Heb nog nooit zo'n goede cursus gehad!

  • Erg leuk gegeven cursus met veel extra's door de docent, zowel met aanvullingen op het studiemateriaal, met voorbeelden en met het meedenken in de eigen praktijksituaties.

  • Marieke heb ik als bijzonder betrokken en bevlogen ervaren. Door haar persoonlijke touch aan de lessen heeft zij zeker meerwaarde gehad.

Beleid is

  • 1
  • 2