Beleid maken, beleid schrijven

'Ik wil je laten weten dat ik erg veel aan de training gehad heb. Ik schrijf bewuster mijn zinnen. Ik haal dan ook regelmatig tekst weg, omdat het al eerder is geschreven of de zinsconstructie te lang of vreemd is (oké, deze zin is niet het goede voorbeeld). Daarnaast zit ik bijna dagelijks met mijn boekje een opbouw voor een tekst te maken. Ik gebruik de startnotitie nu voor al mijn nieuwe projecten. Het helpt mij om mijn gedachten te ordenen en een concept te schrijven.
Ik krijg goede feedback op mijn ingediende plan over de jeugdhotspots. Zowel inhoudelijk, als procesmatig als tekstueel. Dank daarvoor!!'

Marieke de Leeuw, beleidsadviseur Veiligheid, Risicogroepen, gemeente Rotterdam

(nog vier deelnemers aan de training Beleid maken, beleid schrijven van de Bestuursacademie, door de jaren heen)

  • Marieke is een ontzettend vaardige, enthousiaste en gedreven trainer. Geeft veel individuele aandacht en bruikbare tips. Ook fijn om daadwerkelijk elke keer feedback te mogen ontvangen. Nooit eerder meegemaakt , ontzettend dankbaar voor. Dank je wel!!

  • De cursus was goed voorbereid, telkens weer. De inhoud van de cursus is zowel theoretisch als praktisch. Een stevige theoretische ondergrond voor de praktijk. De cursus wordt erg enthousiast en humorvol gegeven. De aandacht voor de cursisten was erg groot. Het maken van huiswerk en de aandacht voor de ingeleverde stukken heeft voor mij een grote meerwaarde opgeleverd t.o.v. eerder gevolgde trainingen. Heb nog nooit zo'n goede cursus gehad!

  • Erg leuk gegeven cursus met veel extra's door de docent, zowel met aanvullingen op het studiemateriaal, met voorbeelden en met het meedenken in de eigen praktijksituaties.

  • Marieke heb ik als bijzonder betrokken en bevlogen ervaren. Door haar persoonlijke touch aan de lessen heeft zij zeker meerwaarde gehad.

Beleid is

Tags: schrijven, beleid, structureren, evaluatie