Commercieel schrijven bij Medilex

Medilex is een geweldig mooie organisatie die al meer dan 30 jaar als onafhankelijke aanbieder nascholing verzorgt voor zorgprofessionals. Nadat ik voor Learnit op open inschrijving al aan de slag geweest was met één van de congresontwikkelaars, mocht ik in februari vier andere bijscholen in Commercieel en creatief schrijven. Een goed team, waarin ieder haar eigen deskundigheid en ervaring meebrengt en haar eigen thema's heeft voor cursussen en congressen. Vanzelfsprekend hoefden we niet van voren af aan te beginnen. Daarom zijn we twee dagen dicht op de Medilexpraktijk bezig geweest met: je (nog beter) richten op de doelgroep, lezersvragen, nieuwsgierig maken en concreet maken, volgorde, woordkeuze en nog veel meer.

Uit de evaluaties:

Inhoud van de training: Leuke training. Veel geleerd, heel praktisch voor onze organisatie en onze congressen. Leuke oefeningen. Daarnaast nam Marieke ruim de tijd voor alle vragen.
Trainer: Heel persoonlijk en Marieke dacht goed mee met onze onderwerpen en congressen. Dat heb ik heel erg gewaardeerd.
 
Inhoud van de training: inhoudelijk hele goede training, ik heb veel geleerd en we hebben veel kunnen oefenen. Ik vond het heel leuk dat Marieke echt de tijd heeft genomen om je stukken echt goed na te kijken zodat we dat konden bespreken tijdens de les.
Trainer: Ze heeft ontzettend veel kennis en weet veel over taal. Ze is enthousiast en vindt haar vak heel leuk, dat merk je echt.
 
Inhoud van de training: Omdat het een incompanytraining was, werd de inhoud aangepast aan onze behoeften. Dat vond ik erg prettig. Ik had al veel ervaring met schrijven, maar heb toch nuttige tips uit de cursus gehaald die ik zeker ga toepassen. Ook de opfriscursus spelling was prettig om te doen.
Trainer: Je kan merken dat Marieke veel ervaring heeft met taal en schrijven, de antwoorden op onze vragen werden steeds goed onderbouwd. Als trainer vond ik dat Marieke prettig werkte in overleg en een goed tempo aanhield in de oefeningen.

Tags: schrijven, maatwerk, praktijk