Werkplekondersteuning

Waarom kiezen voor één op één op de werkplek?

Je kiest voor gericht 'bijscholen' op allerlei taken die efficiënter kunnen. Die efficiencywinst behaal je al met een doordachte schrijfaanpak. Ook slimmer werken met kantoorapplicaties (vooral Word, Excel en mail) levert je veel tijd op. Maar de 'werkplekcoach' kijkt verder dan dat: Is de routing wel efficiënt? Waar vind je snel de juiste informatie? Is de volgorde van taken optimaal? Kun je sjablonen gebruiken?

Voor wie?

Een-op-eenbegeleiding op de werkplek past vooral bij medewerkers die:

  • een of meer nieuwe taken hebben waarin ze hun weg nog moeten vinden
  • veel tijd kwijt zijn met zoeken naar oplossingen of online informatie
  • opzien tegen (schrijf)taken
  • tips en trucs voor de computer kunnen gebruiken
  • geen twee dagen kunnen of willen investeren in een standaard training
  • moeite hebben met vragen stellen
Hoe bereik je resultaat?

boekweit.txt komt eerst een half uur meekijken op de werkplek. Samen met de medewerker die werkplekbegeleiding krijgt, brengen we verbeterpunten in kaart. Soms is 'bijscholing' in een kleine groep beter, soms individuele coaching. Als medewerkers (ongeveer) dezelfde taken en verbeterpunten hebben, kunnen zij ook van elkaar leren. Meer over groep of individueel.

En hoe gaat het daarna?

Voor alle deelnemers is er achteraf ondersteuning per mail voor de verbeterpunten die onderhanden genomen zijn. Je krijgt gegarandeerd snel antwoord op je vraag. Daarnaast kun je zonder meerkosten na coaching of training een document insturen voor feedback.

Wat kost werkplekondersteuning?

Meekijk- en ondersteuningsuren worden tegen uurtarief berekend. Daarbij komen reiskosten en eventuele ondersteunende materialen. Voorbereiding en natraject zijn kosteloos.

Neem contact op

Lees meer: Individuele instructie of een kleine groep?