Individuele instructie of een kleine groep?

Hebt u medewerkers die u een schrijftraining wilt aanbieden? Dan kunt u kiezen voor schrijfcoaching of voor een training in een kleine groep. Hieronder leest u enkele overwegingen die kunnen helpen bij uw beslissing.

Een-op-eenbegeleiding

Voor schrijfcoaching maakt boekweit.txt vooraf een inschatting van niveau en opleidingsbehoefte van de deelnemer. Vooraf spreken trainer en de deelnemer online over schrijftaken, ervaringen en verbeterpunten. Ook analyseren wij een zelfgeschreven tekst. Daarmee zorgen wij voor een optimale aansluiting tussen behoefte en programma. Dat maakt de schrijfcoaching efficiënt: doelgericht en zo kort mogelijk. En dat houdt de kosten laag.

Sommige medewerkers laten anderen (collega's) niet graag zien wat zij niet kunnen en weten. Bij een-op-eenbegeleiding kan de deelnemer alle vragen stellen en  tips uitproberen. Dat levert veel op.

Aan schrijfcoaching gaat wel voorbereiding, maar niet veel organisatie vooraf: trainer en deelnemer hebben online of telefonisch contact.

Samen leren

Maar ook voor trainingen in een kleine groep is veel te zeggen. Deelnemers leren namelijk niet alleen van de trainer, maar ook van andere deelnemers. In een kleine groep vullen deelnemers elkaar aan; zij stellen elkaar bijvoorbeeld op de hoogte van gewoonten en procedures in de organisatie. Dat maakt de kans groter dat een oplossing ook direct inzetbaar is in de praktijk.

Bovendien pik je altijd nuttige tips en trucs op bij de verbeterpunten van andere medewerkers. Regelmatig maakt boekweit.txt mee, dat medewerkers zich al tijdens de training enthousiast samen buigen over een nieuwe aanpak, sjabloon of formulering. Naderhand ondersteunen medewerkers elkaar bij het toepassen in de praktijk. Dat werkt motiverend.

Ook bij groepstrainingen ontwikkelt boekweit.txt het programma op basis van intakes en tekstvoorbeelden. Daarbij houden wij zoveel mogelijk rekening met verschillen in niveau en behoeften. Qua organisatie komt er iets meer kijken bij groepstrainingen: er is een vergaderzaal nodig, bij voorkeur met groot scherm, laptops en wifi.

 

Tags: training, coaching, individueel, maatwerk, overleg