Notuleren bij De Rooi Pannen

Op 12 april 2022 was ik bij De Rooi Pannen, een grote (v)mbo-school in Tilburg, voor een training Notuleren: efficiënt en resultaatgericht voor zeven ondersteunende medewerkers. Helaas had corona toch nog twee van de zeven medewerkers in zijn/haar ban. Met de vijf aanwezigen heb ik notuleertechniek besproken en geoefend, maar vooral ook veel handigheidjes. Dat varieerde van uitschakelen van de/het touchpad op de laptop en 'van spraak naar tekst'-voorzieningen op de smartphone, tot de driedeling wat ging vooraf – wat bespreken we nu – hoe gaan we hiermee verder na de vergadering in je verslag.

Vanzelfsprekend kon ik bij de lunch profiteren van de gastvrijheid en expertise van de horecatak van De Rooi Pannen. Net als voor de training zelf waren wij daarvoor te gast in het leerhotel, een sfeervol voormalig klooster. Leerlingen/studenten zorgden dat we niets te kort kwamen. Tip: je kunt daar ook diners en kamers boeken.

Ik had een leuke, levendige dag en de deelnemers waren ook blij. Inky de Roij gaf mij zelfs een 10. Zij schreef:

Inhoud van de training: Ben erg blij met deze training. Inhoudelijk en taalkundig veel opgestoken, zelfs wat handige computertips gekregen.

Trainer: Dat de training interactief is spreekt mij erg aan, zo wordt er ook gekeken naar wat er voor mij van toepassing is en leer ik ook van hoe anderen het aanpakken. Ben tot het eind toe geïnteresseerd gebleven.

Webrecensie: Ik had niet verwacht dat ik een training notuleren zo interessant zou vinden. Complimenten aan onze trainster Marieke Bouwens.