Direct duidelijk - heldere overheidscommunicatie

'De campagne direct duidelijk is een initiatief van staatssecretaris Knops in samenwerking met het Netwerk Begrijpelijke Overheid (NBO). In het NBO werken het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Nederlandse Taalunie nauw samen met meer dan zeventig andere organisaties uit Nederland en België om het probleem van onduidelijke overheidstaal aan te pakken.'

(Toch alweer een zin van 36 woorden ...)

Op de website van het initiatief Direct duidelijk vind je onder meer schrijftips, een checklist voor teksten en voorbeelden. Ook kun je nog een collega-ambtenaar nomineren voor de Direct duidelijk-prijs.

Het tijdschrift van het Genootschap Onze Taal besteedt het hele jaar 2021 aandacht aan 'duidelijke taal'. Zie bijvoorbeeld dit artikel in het aprilnummer.

 Samen met Gebruiker Centraal organiseert Direct Duidelijk nog tot juni 2021 de online Direct Duidelijk tour met verschillende aandachtspunten voor communicatie met de burger(s) vanuit de overheid. Daar is veel belangstelling voor, en terecht. Alle webinars die al geweest zijn, kun je terugkijken.

 

Tags: helder en bondig, online